Kodin raivaus

14.21

Luen todella vähän ja harvoin kirjoja, mutta nämä kaksi kirjaa luin melkein yhdeltä istumalta. Voin erittäin lämpimästi suositella ihan kaikille.
Konmari, Marie Kondo
Kaaoksen kesyttäjä, Anne te Velde-Luoma

Kirjat kertovat tavaran vähentämisestä ja vähän koko elämänkin järjestelemisestä. 

Itselläni on tarkoitus saada kaikki turhat tavarat pois nurkistani. Jokaiselle tavaralle oma paikka kodissa, jotta siivoaminen olisi jatkossa helppoa ja nopeaa. Näin aikaa jää muuhunkin, kuten perheen yhdessä oloon ja rakkaisiin harrastuksiin. 

Tavoitteena on saada myös ne "pitäisi tehdä sitä tätä ja tota" listat pois järjestämällä koti ja elämä uudelleen.

Taustalla on muutto ensin isommasta kodista pienempään ja tavaroiden pakkaaminen laatikoihin, jossa ne olivat säilytyksessä kolmisen vuotta. Sen jälkeen muutto isompaan kotiin. Parisen vuotta sitten tein ensimmäisen tavaroiden vähentämisen noista säilytettävissä olevista tavaroista (osa roskiin, osa kierrätykseen ja valitettavasti osa myös edelleen säilytykseen) Siitä lähtien olen pikkuhiljaa vähentänyt tavaraa kodissani, tosin myös ostanut paljon lisää (pakostakin, kun olin sisustustuotteiden jälleenmyyjänä).

Ihan viime kuukausien aikana olen harkinnut enemmän ostoksia ja ostanut tavaraa vain tarpeeseen. Rakastan kauniita esineitä, mutta toisaalta olen suunnannut ostointoa esim. kauniissa purkeissa oleviin ja ekologisiin pesuaineisiin ja omaan hyvinvointiin. Alkuvuoden alennusmyynneissä en käynyt kertaakaan, enkä ostanut mitään.

Oman projektin aloitin joulun jälkeen ja nyt on käynnissä tavaroiden raivaus isommalla kädellä. Kierrätyskeskukseen on jo viety muutama laatikollinen tavaraa. Vauva tavaroita on myyty eteenpäin, kuopushan täyttää jo pian 3 vuotta. Myös roskiin on mennyt tavaraa. Säilytyslaatikoita on jo jäänyt muutamia tyhjäksi.  

Minimalistia minusta ei saa tekemälläkään ja se ei olekaan tarkoitus vaan elämän helpottaminen ja järjestäminen ruuhkavuosissa.

Tein myös facebookin puolelle sivun www.facebook.com/kodinraivaus, jossa pääsee tarkemmin seuraamaan tavaran vähennystä. En ajatellut tänne blogin puolelle niin kauhean tarkkaan tätä projektia eritellä, mutta jotain kuitenkin on luvassa vielä tännekin.
Mietin myös fb-sivun jättämistä anonyymiksi, mutta antaa nyt vaan mennä näin julkisena, jos vaikka joku saa itselleen inspiraatiota siitä ja itselle jää muistoksi kuvat mitä ja kuinka paljon tavaraa on lähtenyt pois.Huivi saatu yhteistyössä Friendtexiltä.
Joy - Everything happsens for a reason - We don't remember days we remember moments 
Onni kumpuaa arjen pienistä iloista.  


Onko joku siellä saman projektin kimpussa? Onko Konmari tuttu tai kenties jo luettu?  Olisi kiva kuulla myös toisten ajatuksia ja kokemuksia asiasta.
Itsellä on melko alkuvaiheessa vielä, vaikka paljon poistoja on jo tehty niin paljon on vielä jäljelläkin.

FB / IG

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Mulla on täällä paraikaa menossa raivaus KonMarin opeilla. Hyvin on tavara jo vähentynyt ja huomaan, kuinka kotona on rauhallisempi fiilis jo nyt. Silti on vielä ihan älyttömästi hommaa edessä, enkä ole esim. vinttikomerolle suonut vielä ajatustakaan. Mutta se on ainakin varmaa, että samanlaista hamstraajaa minusta ei enää tule, millainen olen aiemmin ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, paluuta entiseen ei tule olemaan. Oma ajatusmaailma on jo sen verran muuttunut. :)
   Olo on kyllä aivan ihana, joka ainut kerta kun tavara oikeasti lähtee pois kodista, on se sitten kierrätyskeskus, myyty toiselle tai roskiin niin olo kevenee.

   Poista
 2. Viime vuonna alkoi vahvemmin tuo raivaus ja luopuminen. Miten vapauttava ja hyvä olo turhasta/tarpeettomasta luopuminen tuo! Hyvä Mari! Tuo kirja on hankintalistalla 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, erittäin vapauttava olo tulee joka ainut kerta kun pienikin määrä tarpeetonta tavaraa lähtee pois. :)

   Poista
 3. Täällä yritetään myös elää keveämmällä tavaramäärällä :) Paras stailaus on aina siivous. Kaapit toimivia (ja uskaltaa avata ovetkin myös "ihmisten aikana"), kun siellä on vain siististi perussetti hyviä, toimivia ja mieluisia asioita. Ja kannattaa tosiaan kierrättää eikä vaan viskata roskiin kaikkea. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki mikä vaan suinkin saan kierrätettyä (myymällä, lahjoittamalla tai kierrätyskeskukseen viemällä) niin menee kierrätykseen. Rikkinäiset ja ikilikaiset roskiin.
   Itselläkin tietyt kaapiit ollut siistissä kunnossa pitkään/aina, mutta, joissain kaapeissa on vaan liikaa tavaraa. Samoin varastossa. Kohtapa ei enää ole. :)

   Poista
 4. Muuton yhteydessä tuli raivattua paljonkin tavaraa, mutta edelleen tuntuu että tarvetta vähentämiselle olisi. Kun loput tavarat haetaan varastosta, pitää ehdottomasti käydä ne uudelleen läpi. Kirja ollut myös harkinnassa hankkia karsimisen avuksi/tsemppaajaksi. :)

  VastaaPoista
 5. Viime kesänä, kun remontoin vaatekomeroni tähän päivään(vanha rintamamiestalo), raivasin vaatteita oikein kunnolla. 5 isoa mustaa jätesäkkiä lähti lähetystyö kirppikselle☺
  Konmarissahan raivaus tehdään yhteen menoon, mutta minulle sopii paremmin hitaampi raivaustyyli. Lisäksi kirjat ja musiikki on vaikeita raivattavia! Pikkuhiljaa eteenpäin:)

  VastaaPoista