Mehua ja eväsleipää?

12.34

Päästiin hopottajien toiseen kampanjaan jo mukaan.
Saatiin maisteltavaksi God Morgon® BIFIDO -mehujaBifido

God Morgon Bifido on vatsalle hyvää tekeviä probioottisia bakteereita sisältävä täysmehu, jonka maku on puhtaan raikas.  Makuina omena ja appelsiini.

Lisää tietoa tästä ja tästä.

 

Jos haluat itse päästä mukaan maistelemaan tuotteita niin klikkaa linkkiä ja rekisteröidy mukaan!

http://www.hopottajat.fi/rekisteroidy?id=9153&sha=2484e78cb01e6244ef0ce4e2946eeb6bba425683


Oltiin viime viikolla lasten kanssa Korkeasaaressa ja leivoin meille eväsleipää mukaan. En ollut tällaista leipä ohjetta ennen nähnytkään niin oli pakko testata ja oli hyvää ja kätevää retkievästä, kun ei tarvinnut erikseen olla leivänpäällisiä mukana, koska ne leivottiin leivän sisälle.


Juustotäytteinen retkileipä ohje:


1 leipä, 25 min + kohotukset 1 h + paistaminen 25 min


taikina:
1/3 pkt (n. 15 g) tuorehiivaa
3 dl maitoa
2 rkl sulatettua voita
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa
6 1/2 dl sämpyläjauhoja


täyte:
8-10 viipaletta juustoa
100 g kinkkua
vesikrassia


Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, hunaja, suola ja noin puolet jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan käsin vaivaten. Kohota taikinaa leivinliinan alla vedottomassa ja lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
Nosta taikina jauhotetulle työpöydälle ja painele 2-3 cm paksuksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Laita juustoa, kinkkua ja basilikaa kerroksittain taikinalevyn keskelle.
Voitele levyn ulkoreunat vedellä. Nosta taikinalevyn reunat ylös ja kiinnitä niin, että täyte jää varmasti piiloon. Käännä saumapuoli alaspäin. Kohota leipää uunipellillä leivinpaperin päällä 30 minuuttia leivinliinan alla ja lämpimässä paikassa.
Nosta leipä 250 asteiseen uuniin, mutta säädä lämpötila lähes heti 200 asteeseen ja kypsennä 20-25 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja leikkaa tarjolle.

Leivän ohje on alun perin Valion Kesäruokaa juustoista vihkosesta. Mutta muuttelin sitä hieman eli pistin veden tilalle maitoa, vehnäjauhojen tilalle sämpyläjauhoja, juustona minulla oli Valion Kippari sulatejuustoviipaleita, kinkku oli yllikypsää kinkkua ja basilikan tilalle hain pihalla kasvavaa vesikrassia.


Nautinnollisia hetkiä mehun ja retkileivän kanssa!

You Might Also Like

0 kommenttia