Meidän Iittalat

11.53

Useammassa sisustusblogissa on pyörinyt lähiaikoina Iittala-haaste, jossa kuuluu kertoa mitä Iittalaa sinulta löytyy ja mistä vielä haaveilet. Itse nappasin haasteen Valkoinen Harmaja - blogista.  Ajattelin, että eihän tähän kauan aikaa mene, mutta yllätyin itsekin kuinka paljon sitä Iittalaa hyllyissämme onkaan. Mutta eipä meillä juuri muuta olekaan ja sen kymmenisen vuotta, mitä on pois kotoa asunut niin iittalaa olen kerännyt. Haasteen saa ottaa minulta eteenpäin omaan blogiin.

Osan olen saanut äidiltäni, osan lahjaksi, toiset ostanut itse ja muutama kaupanpäällinen.


Ylläolevassa kuvassa Mariskooleja, kivi lyhtyjä, aaltolyhty ja  aaltomaljoja.


Teemaa löytyy sekä valkoisena että sinisenä. Mukeja ja kuppeja löytyy monessa eri koossa samoin lautasia.Kahvimukeja lautasineen on hiemen yli tusina. Matalia ja syviä ruokalautasia löytyy yli 6 kumpaistakin.Muumi intoilustani kirjoitinkin tässä postauksessani. Lapset on saanut lahjaksi muumi mukeja ja lautasia sekä aterimia. Mukeja taitaa tällä hetkellä löytyä kuusi erilaista.Arkiastioista löytyy myös kartiolasia kahdessa eri koossa. Pienempää lasia koboltinsinisenä ja vaaleansinisenä ja niitä yli tusinan verran.  Isommat ovat koboltinsininen ja merensininen, joita löytyy myös tusina yhteensä. Kartiokaadin sekä jouluisin glögilasina toimivia HotCool 3,4 cl laseja on kuusi.Aterimina meillä on elegiaa. Löytyy perus haarukka, veitsi ja lusikka, jälkiruokalusikka, kahvilusikka, jälkiruokahaarukka, leikkelehaarukka ja kakkulapio. Classic kattila ja uunikokki uunivuoka ja aalto patavahti.Tuotannosta jo poistunutta Verna -sarjaa löytyy viinilaseina, kulho, jälkiruokakulhoja ja jälkiruokamaljoja. Näitä myös sekä koboltinsinisenä ja vaaleansinisenä.Sarpaneva Steel vati, Pioni tarjoilulautanen ja Pioni jälkiruokakulho. Tapio Wirkkala solaris kulho. Aslak snapsilasi. Festivo kynttiläjalkaa kahdessa eri koossa.

Haaveissa on edelleen kerätä lisää valkoista teemaa sekä muumi astioita ja aterimia. Enemmänkin siis käyttöastioita lisää kuin koriste-esineitä.

 

 

 

 

You Might Also Like

0 kommenttia