Tavara päivässä pois - ja vähän enemmänkin

23.51

Tavara päivässä pois -niminen ryhmä on facebookissa ja sieltä se idea sitten lähtikin.

Myytiin yli neljä vuotta sitten asuntomme, kun alettiin rakentamaan ja muutettiin vuokralle. Kiireessä aikataulussa muutettiin kolmiosta kaksioon ja PALJON tavaraa vietiin miehen töihin säilytykseen. Nyt kun miehen firma on muuttamassa niin päätin, että ne tavarat tuodaan nyt tänne ja katson ne kaikki läpi, ennen kuin me päästään muuttamaan.
Ja voi hyvä luoja, mitä kaikkea ihminen säästääkään... Miksi oi miksi?

  • Vanhoja vaatteita, joita ei todellakaan enää tule käytettyä.
  • Yhtä sun toista lasi kippoa ja purkkia ja astiaa, lasia, lautasta, kulhoa, vatia... tämä lista on loputon. 
  • vanhoja lehtiä ja muita papereita (ne lähti pannuun palamaan niin saatiin säästettyä öljyä ja talo lämpeää)
  • kaikennäköistä hääjuttua omista häistä (mitä niilläkin enää koskaan tekee? Mutta silti ei raaski heittää kaikkea pois)
  • koriste-esinettä (sellasia, kun lapsena oli, niitä pieniä pupuja, enkeleitä yms.) ja matkamuistoa (Saksasta, Thaimaasta, Mauritiukselta, Brasiliasta, Kiinasta, Vietnamista) 
  • tekokukkia (no nämä menevät kyllä käyttöön, kun sisustuskutsuja pidän niin tuotteita voi somistaa näillä)
  • pari laatikollista kankaita (sieltä löytyi sopivat palat, josta voi ommella lapsille tiipiin ja siitä postausta varmaan myöhemmin) eipähän tarvii mennä kauppaan ostamaan uutta kangasta. 
  • vanhoja mitalleja ja pokalleja luistelukilpailuista, nappulajuoksuista, hippo hiihdoista yms. (en mä näitäkään taida pois heittää, kun tytär totesi, että "sä olet äiti ollut lapsena todella taitava ja hyvä" )
  • pari lamppua, joissa ei ole suomalaista pistoketta 
  • c-kasetteja (joista tytäs kysyi: "mitä cd:tä nämä oikein on?")
ja paljon muuta, mutta ymmärsitte varmaan pointin.
You name it - I have it.


Mutta nyt lähtee siis tavarat kiertoon kirppikselle, lahjoituksena muualle tai roskiin ja osa valitettavasti edelleen säilytykseen, mutta huomattavasti vähemmän sinne säilöön kun ennen.

Viimeisen vuoden aikana olen ensimmäistä kertaa myynyt tavaraa kirppiksellä pois hyvällä kokemuksella. Nyt lähimmälle kirppikselle tuli myös täyspalvelupaketti, jonka otin heti käyttöön. Vien siis tavarat vain kirppikselle ja that's it!
Kirppis hinnoittelee ja siivoaa kirppispöytää. Minun ei tarvi sitä tehdä ja se on hyvä juttu, koska huomasin, että siinä hinnoittelussa menee aivan järkyttävästi aikaa ja minun ei tarvitse ajella sinne joka toinen päivä siivoamaan pöytää, jotta tavarat menisivät paremmin kaupaksi vaan pääsen esimerkiksi treenaamaan.

Eli vuoden jokaisena päivänä lähtee kotoa jokin itselle turha tavara pois. Tosin, nyt lähtee tavaroita urakalla enemmän, mutta jatkossa pyrin poistamaan turhat tavarat nopeammin.

Mukava tunne päästä eroon tästä tavara paljoudesta, vaikka sitä tavaraa riittää edelleen ja uusia tulee ostettua, mutta hillitysti.


Kuvat ei liity säilytyksessä oliviin tavaroihin, 
vaan kävin ostamassa tänään kukkia kotiin piristykseksi.  

You Might Also Like

0 kommenttia