Sormet mullassa

12.06

Yhteistyössä Turun messukeskus, Kekkilä ja Flör

Unelmien viljelylaatikko

Meidän pihalla on vielä hieman jäätäkin, mutta odotan jo innolla, että maa sulaa ja ilman lämpenee niin pääsee puutarhatöihin. Sitä odotellessa pääsin kuitenkin toteuttamaan Turun messukeskuksen kanssa yhteistyössä Piha & puutarha -messuille "Unelmien viljelylaatikko" -haasteen. Eli pääsen jo laittamaan sormet multaan ja suunnittelemaan oman kokonaisuuden messuille. Kekkilä lahjoittaa meille viljelylaatikot ja Flör kasvit.

Muiden "Unelmien viljelylaatikko" -blogihaastessa mukana olevien blogien suunnitelmia pääset katselemaan täältä: OravanPesä, Mama's Garden ja Puutarhassa.

Tule siis kurkkimaan messuille mitä minä muut saimme aikaiseksi. Postauksen lopussa myös lippuarvonta. 


Suunnitelma


Itse lähdin suunnittelemaan viljelylaatikoita melko perinteisillä kasveilla ja yrteillä. Ne sopivat meidän pihalle parhaiten. Viime vuonna, kun aloitimme pihan tekemistä niin lasten leikkialueen lisäksi aloitimme hyötypuutarhasta. Ihana päästä jatkamaan samaa linjaa. Päädyin kuitenkin perinteisemmän viljelylaatikon sijaan kokoamaan laatikoista alla olevan kuvan mukaisen kerrosratkaisun. Kasveiksi valitsin mm. ihania laventeleita, tomaattia, paprikaa, rosmariinia ja timjamia. 

Mikään ei ole sen herkullisempaa kuin poimia tuoreet yrtit mausteeksi ruokaan tai popsia kasviksia suuhun suoraan pihalta, sen on kyllä lapsetkin huomanneet. Tuoreen maun lisäksi monet yrtit myös tuoksuvat hyvältä ja näyttävät kauniilta. Täytyy kuitenkin muistaa korjata yrteistä satoa säännöllisesti, jotta ne tekevät uusia versoja.

Kuva Kekkilän sivuilta.

Arvonta


Jos sinäkin haluat Piha & puutarhamessuille niin minulla on ilo arpoa teille lippuja. Arvon 2 * 2 kpl lippupaketteja messuille.
Osallistu arvontaan kommentoimalla mitä odotat eniten messuilta.
Itse odotan eniten sitä ihanaa isoa yleiskoristelualuetta, jonka teemana tänä vuonna on Koti puutarhassa. Joka vuosi olen saanut paljon ideoita ja inspiraatiota upeista istutuksista ja koristeluista, täällä kuvia viime vuodesta. 

Arvonta aikaa on sunnuntai 26.3. iltaan asti. Onnekkaille voittajille lähetän viestiä, joten muistathan jättää myös sähköpostiosoitteesi.


You Might Also Like

19 kommenttia

 1. Valtavaa määrää kukkia ja ihania ideoita puutarhaan ja pihaan ����

  VastaaPoista
 2. Juuri nämä kasvilaatikot kiinnostaa messuilla. Itselläni on sellainen, mutta sato jää jotenkin pieneksi eikä ole kaunis ja runsas kuin toivoisin sen olevan.. Osallistun arvontaan :) -Suski-
  salosten@kotiposti.net

  VastaaPoista
 3. postauksessa vilahti ihana simppeli yrttilaatikko kuva, jotain tuon tapaista havittelen terassin kulmille...
  hennamake(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 4. Omakotitaloon muutettu, joten ideoita pihaan lähden hakemaan. Ja ihan vaan katselemaan kaikkia ihanuuksia :-)

  VastaaPoista
 5. Odotan että löytyisi jotain ihan uutta, mikä sopisi puutarhaan tai terassille..mikä lisäisi yksityisyyttä. Sitä meillä toki on mutta kaipaan sellaista "omaa pikku kulmaa" :)
  cgullback@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Minä ja tyhjä kukkapenkkini odotamme tarjouksia.

  VastaaPoista
 7. Minä odotan erityisesti terassi-inspiraatiota ja uusia kasvituttavuuksia!

  - Laura (laura.a.lehtisalo@gmail.com)

  VastaaPoista
 8. Hakisin sopivampia istutusideoita omaan pihaan ja lisäksi uusia trendejä ihailen.
  thanh.tran@live.fi

  VastaaPoista
 9. Ideoita mökkipihaan
  Kristiinak.nieminen@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Uusia ideoita omakotitalomme pihaan. �� T: Sonja. ofelia22@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Pelargoneja olisi ihana käydä kurkkimassa :)

  VastaaPoista
 12. Taimia ja siemeniä etsin. Lisäksi kuvaan kaikkea kivaa, eli ideoita omaan pihaan. Messuilla on ihana kierrellä kevät mielessä! kkoivunen@dnaintenet.net

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kkoivunen@dnainternet.net on oikea versio...

   Poista
 13. Toivoisin saavani uusia ideoita parvelleelle. Lisäksi yleiskoristelualuetta on ollut aikaisemmin ihana kierrellä
  eelmnainen@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Odotan messuilta inspiraatiota, sekä paljon ohjeita tällaiselle aloittelevalle puutarhurille. Sekä tietysti taimia, kaikkia erikoisuuksia mitä ei paikallisesti löydy. Ahonena@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Joka vuosi on löytynyt uusia ideoita, niitä myös nyt lähden etsimään.
  vihr26@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Ihana yrttiviljelylaatikko tulossa! Kiva nähdä se livenä. :)

  VastaaPoista
 17. Wautsi sä uskalsit valita tuon torniratkaisun! Itsekin sitä ensin meinasin mutta sitten multa loppui usko omiin nikkarointikykyihini ja päädyin tavallisiin laatikoihin. Ompa kiva tämä haasteemme, näkemisiin torstaina!

  VastaaPoista