Maalatut tuolit ja pöytä

14.03

Tämä projekti alkoi jo kesällä. Tuskaista hiomista vanhoissa tummissa tuoleissa. Tuoleissa oli jokin lakkapinta, mikä ei tahtonut millään irrota. Mieheni sitten erilaisia työvälineitä käyttäen sai sen lopulta irtoamaan. Heh, tuoleja olisi vielä toiset kaksi lisääkin.

Nyt joulun jälkeen ehdin tuolit vasta maalaamaan. Maalasin ne valkoisiksi. Maalin sävy ei ole ihan vitivalkoinen, melkein kumminkin.Alunperin taisin tuoleja suunnitella yöpöydiksi, mutta tähän vuokra-asunnon makuuhuoneeseen ne eivät sängyn viereen mahdu. Ja toiseksi lapset pääsisivät käsiksi kaikkeen yöpöydällä olevaan tavaraan, kuten salvoihin ym, koska ei ole mitään laatikkoa mihin ne laittaisi.Seuraava sunnitelma, oli pistää ne makuuhuoneeseen, jotta tuoleilla voisi säilyttää kerran käytettyjä vaatteita, joita ei tarvitse vielä pesuun pistää. Nyt ne vaatteet ovat kasassa siellä sun täällä. Toinen tuoli taitaa jäädä tähän tarkoitukseen.

Olohuoneesta löytyy myös sohvan takaa "ylimääräinen" nurkkaus johon tuoli tai tuolit kyllä sopivat. Toinen tuoleista jääköön siis tähän. Kuvassa näkyy myös ikkunakehys, jonka jo kesällä olen maalannut. Jouluvalot/sisustusvalot sopivat kyllä hyvin kehyksiin, mutta kuinka kauan niitä voi pitää siinä - läpi kesän?Maalasin myös puunvärisen vanhan olohuoneen pöytämme valkoiseksi maaleilla, jota oli vielä jäljellä. En ymmärrä miksi en ole sitä jo paljon aikaisemmin tehnyt. Olohuoneen ilme tuli taas niin paljon raikkaammaksi, koska seinät ovat niin tummat, eikä yhtään mieleeni. Mietin, että pitäisikö pöytä ensin hioa, mutta päätin, että ei tarvitse. Jossain vaiheessa ostamme kuitenkin uuden sohvapöydän niin tämä saa kelvata siihen asti, eikä maalauksen lopputuloksella ollut niin hirveästi väliä. Käytin kuitenkin pohjamaalina tartuntapohjamaalia, jonka pitäisi pysyä hyvin niin lakatussa kuin maalatussakin pinnassa. Näytti ihan hyvä tulevan. Saa nähdä miten se kestää lasten käsittelyssä, jotka päivittäin leikkivät leluillaan pöydällä ja kolhivat sitä. Tämän takia en myöskään ole vielä ostanut uutta sohvapöytää lasten kolhittavaksi.Maalia olisi vielä vähän jäljellä ja pari hyllyä, mitkä voisi maalata...

You Might Also Like

0 kommenttia