Terveellisempiä pipareita
21.21Mitä tulee kun kolme alle kouluikäistä lasta leipoo pipareita ja äiti ottaa kuvia.
No tottakai maailman parhaita pipareita. Sain Tupalanmäen puodista yhteistyössä spelt jauhoja, intiaanisokeria ja piparkakkumaustetta. Pipareissa ei siis ole valkoista sokeria tai valkoista vehnää, joten niitä sai syödä ihan hyvällä omalla tunnolla. Omasta kaapista löytyi ennestään agavesiirappia.
Piparkakut
1,5 dl agavesiirappia
2 dl intiaanisokeria
250 g rasvaa
4-6 tl piparkakkumaustetta
(oman maun mukaan ja nyt en muista enää kuinka paljon itse laitettiin)
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
8 dl spelt jauhoja
Itse kiehautin rasvan, siirapin ja sokerin kattilassa. Hetken jäähdyttyä lisäsin munat sekä kuivat aineet, jotka olin sekoittanut keskenään.
Taikina oli yön yli jääkaapissa. (Muutama tuntikin riittää)
Taikina oli yön yli jääkaapissa. (Muutama tuntikin riittää)
Taikinaa otettii pienissä osissa leivottavaksi jääkaapista.
Piparit paistettiin 175 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Piparkakkutaikina on niin helppo ja nopea tehdä itsekin, että tuskin ostan enää kaupasta yhtään valmistaikinaa. Ja maku oli mitä parhain, ne maistui ihan tavallisilta pipareilta, pienellä twistillä, minkä luultavasti sai aikaan piparkakkumausteen anis.
Tosin illalla jumpasta tullessa tajusin, että lapset varmaan haluu myös koristella piparit ja kävin kaupasta nappaamassa sokerikuorrutteen ja pilattiin osa terveellisistä pipareista sillä. Auts!
Mutta ei kyllä lapset valitellut mahaansa, vaikka söivät sekä taikinaa että pipareita ihan tarpeeksi.
Kannattaa kokeilla!
Ajateltiin pistää eskari ja kerhotädeillekin terveellisempien pipareiden ohje ja maistiainen joululahjaan.
FB / IG
8 kommenttia
Ihanat pienet leipurit siellä <3 Ja kiitos ohjeesta! Tuolla reseptillä saa myös vähemmän huonon omantunnon vaikka söisi pipareita vatsan täyteen ;) Miten niin rakastan pipareita?? :D
VastaaPoistaNiinpä, ei tule mahanpuruja näistä pipareista vaikka herkuttelis vähän enemmänkin. :)
PoistaIhanat apulaiset sulla tosiaan <3 Pipariohje kuulostaa mielenkiintoiselta! Tuo speltti tuntuu taipuvan vaikka mihin.
VastaaPoistaAika uusi tuttavuus tuo speltti mullakin, mut ehtisin jo pitsaakin leipomaan spelt jauhoista. Hyvää on ja tuntuu oikeasti paremmalta kuin perus vehnäjauho.
PoistaKiitos herkullisesta piparireseptistä!
VastaaPoistaTäytyypä pistäytyä tuolla Tupalamäen puodissa raaka-aineita
hakemassa ja sieltähän löytyy kaikkea muutakin mukavaa vaikka
pukinkonttiin.
Suloisia nuo teidän muksut, sulassa sovussa leipomuksia tekemässä <3
Kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan, kaikkea hyvää ja kivaa löytyy.
PoistaTällä kertaa olivat sulassa sovussa, vähän ensin epäilytti, että mitä tästäkin taas tulee, mutta ihmeen kiltisti olivatkin. :)
Ihana tuolijengi leipomassa ♥
VastaaPoistaVarsinainen tuolijengi, hyvä kun itse pääsi kurkkimaan ja laskemaan että aineita tulee oikea määrä taikinaan. :)
Poista