Kangaskoreja pellavasta

12.55

Työnalla on ollut jo pitkään kankaisia koreja, mutta ulkona on ollut niin hienot ilmat, ettei ole tullut istuttua sisällä ompelemassa. Nyt tuli kuitenkin tarve koreille, kun pitämilleni vaatekutsuille suunnittelin leipovani sämpylöitä ja mietin, että mihin pistän ne tarjolle, enkä keksinyt ja löytänyt yhtään sopivaa tarjoiluastiaa. Kangaskorit oli siihen tarkoitukseen mitä parhaimmat.

Tässä pientä ohjeen tynkää neliskulmaisiin/neliön mallisiin koreihin.

Ensin suunnittelet korin koon. Ulkoreunan pituus on kuvassa näkyvä yläreuna. Korin päällimäiseksi tuleva kangas on jäykkää pellavakangasta ja sisusta on ruudullista puuvillakangasta. Omepele merkityt saumat ja siksakkaa reunat. Ulommaisesta kankaasta ei tarvitse muuta kuin siksakata yläreuna, mutta sisuskankaan reuna kannattaa huolitella.Kuvassa näkyy korin pohja. Korin pohjasta tulee suurinpiirtein neliö, kun taittaa kulmat yhteen asti. Omepe katkoviivojen kohtaa korin toiset reunat. Tässä kuvassa kulmat on taitettu, mutta ompelu tehdään ilman taittelua.

Lopuksi korit pistetään vain päällekäin. Taita ulkokankaan reuna sisälle päin sen verran, että sisäkangasta jää sopivasti näkyviin. Sisä ja ulkokangasta ei tarvitse ommella yhteen, jotta sisäkankaan pesu onnistuu helposti tarvittaessa.Sisäkorin väriä voi myös helposti muuttaa sisustukseen sopivaksi kun se on irrallinen.

Tässä korkeat korit, jotka tein kankaiden hukkapaloista. Kaikki hyötykäyttöön!

You Might Also Like

0 kommenttia